Stichting Huis te Breckelenkamp is een algemeen nut beogende instelling (ANBI), opgericht ter bescherming en behoud van het landgoed het Huis te Breckelenkamp.
POSTADRES
Stichting Huis te Breckelenkamp
Jonkershoesweg 10
7635 LM Breklenkamp
Fiscaal nummer: 8064.38.186
Downloads
- Standaardformulier publicatieplicht ANBI (PDF)
- Beleidsplan (PDF)
- Activiteitenverslag (PDF)
DOEL:
Het beheren, onderhouden en exploiteren van de onder de Natuurschoonwet vallende buitenplaats en Rijksmonumunent: "Het Huis te Breckelenkamp" met de daarbij behorende gebouwen en haar omgevingen en de bij het monumentale karakter passende inventaris, ten einde deze als monument in stand te houden en een actieve functie te laten vervullen als cultureel erfgoed.
BESTUUR
Het bestuur bestaat uit de volgende leden:
M.A.M. Wanrooij, voorzitter
G.C. Wanrooij, secretaris, penningmeester
E.M. Wanrooij
K.E. Wanrooij
B.G.A. Vrielink
F.N.R. van Berkum
Het bestuur is onbezoldigd.
De stichting heeft geen personeel in dienst.
BELEID
Download hier het volledige Beleidsplan (PDF) Stichting Het Huis te Breckelenkamp
Het werk dat de stichting doet
De stichting beheert en onderhoudt het ‘groen’ van de historische buitenplaats Het Huis te Breckelenkamp. Dat omvat detuinen, het park, de eeuwenoude bomenlanen, de bospercelen en het omringende land.
Het Huis te Breckelenkamp is een door het Rijk als zodanig aangemerkte Historische Buitenplaats en een Complex Rijksmonument.Het landgoed is gerangschikt onder de Natuurschoonwet. De structuur van de bomenlanen en hetzeventiende-eeuwse grachtenstelsel met zijn diabolo-vormige buitengracht wordt in het register rijksmonumenten omschreven als ‘een zeldzaam, gaaf bewaard gebleven voorbeeld van een Hollands-classicistische aanleg’. De stichting spant zich in om dit culturele erfgoed te beschermen en te bewaren en streeft ernaar de cultuurhistorische en landschappelijke waarden in stand te houden.
De manier waarop de stichting geld werft
De stichting heeft geen relevant eigen vermogen en de voor de instandhouding benodigde middelen moeten elk jaar opnieuw bijeengebracht worden door schenkingen, exploitatieen subsidies. Aldus verkregen middelen komen uitsluitend ten goede van de doelstelling.
Door middel van promotie-activiteiten wil de stichting brede bekendheid geven aan de cultuurhistorische en landschappelijke betekenis van het landgoed Het Huis te Breckelenkamp, om draagvlak voor de ondersteuning van de instandhouding op te bouwen. In dat kader zijn er open dagen, rondleidingen en ontvangsten, concerten, de Twentse Historische Salon en andere evenementen.
Door maatschappelijke ontwikkelingen zal de instandhouding van het groen in de toekomst steeds meer afhankelijk worden van exploitatie van delen van het landgoed. De stichting voert een onderzoek uit naar de mogelijkheden van exploitatievormen, diede cultuurhistorische en landschappelijke waarden van het landgoed niet aantasten en volgt daarmee de aanbevelingen van het in opdracht van provincies Utrecht, Overijssel en Gelderland door Witteveen en Bos uitgevoerde onderzoek (juli 2012) naar de economische betekenis van historische buitenplaatsen en landgoederen.
ACTIVITEITEN
Download hier: Activiteitenverslag (PDF) Stichting Het Huis te Breckelenkamp
FINANCIEEL OVERZICHT